Unul dintre blocuri, metabolismului substanțelor nutritive, în ciuda a ceea ce ai putea crede, nu este nici vitamine, nici minerale, nici molecule, dar și relația noastră cu alimente. Aceasta este suma noastre, gândurile și sentimentele noastre față de ceea ce mâncăm. Este o relație cu mâncare, atât de profundă și ochi-de deschidere, ca și orice altă atitudine pe care o putem avea. Marele poet Rumi a spus: „omul s-a săturat și un om flămând nu văd același lucru, atunci când se uită la o bucată de pâine”. Si Al Capone, celebrul gánster, viclenie a spus: „Când am vinde băuturi alcoolice, numit de contrabanda. Când mi directori, care servesc tăvi de argint pe Lake Shore Drive, numit „ospitalitate”.

Mai mult, ca fiecare dintre noi crede în produsele alimentare-este atât de adânc, că, dacă un grup dintre noi vede în același fel de mâncare cu alimente, nu ar fi fost două persoane care au văzut același lucru, sau ceva de metabolizaran în același mod. Imaginați-vă, de exemplu, că noi considerăm paste, carnea de pui si o salata. O femeie care vrea să piardă în greutate, se poate vedea de calorii si grasimi. În acest caz, va răspunde pozitiv salata sau pui, dar devine o pastă cu un sentiment de frică. Sportivul, care încearcă să câștige musculare, s-a uitat puțin pe aceeași mâncare și să arate de proteine. S-a concentrat pe carnea de pui și lasă toate celelalte produse alimentare. Vegetarian curat arata viziunea urât de moarte de origine animală și nu a jucat nimic de mâncare. Cineva încearcă să se vindece de boli cu dieta arata sau medicament capacitatea sau potențialul de otravă, în funcție de ceea ce ceea ce este în farfurie, relaxat, permise în dieta de alegerea ta. Om de știință, studiind valoare nutritivă de alimente arata ca o colectie de elemente chimice.

Ceea ce este surprinzător este faptul că fiecare dintre aceste persoane metabolizaría aceeași mâncare, prin urmare, este foarte diferit în răspunsul la fiecare dintre gândurile sale unice. Cu alte cuvinte, ceea ce gândiți și simțiți față de dieta poate fi la fel de important, cum determină valoarea nutritivă și efectul lor asupra greutatea corpului, cum ar fi substante nutritive reale de o astfel de masă.

Dacă sună incredibil?

Mai jos va fi un mic review despre cum știința funcționează:

Cum se hrănește creierul

Autostrada de informații între creier, măduva spinării și nervi, ca un telefon, prin care mintea interacționează cu dumneavoastră digestive. Să presupunem că aveți de gând să mănânce înghețată. Conceptul și imaginea aceasta inghetata se produce în partea Centrală a creierului, în special în cortexul cerebral. De acolo informațiile transmise электрохимическим mod de sistemul limbic, care este considerat a fi partea de jos a creierului. Sistemul limbic reglează emoțiile și funcțiile fiziologice, cum ar fi foamea, setea, temperatura, dorinta sexuala, bătăile inimii și tensiunea arterială. În interiorul sistemul limbic, este o colecție de țesături în funcție de dimensiunea de mazăre, cunoscut sub numele de hipotalamus, care se integrează activitatea minții cu biologia corpului. Cu alte cuvinte, ia de intrare senzoriale, emoționale și de gândire, și transformă aceste informații în răspunsuri., tabelul. Acesta nu este un miracol, este o stiinta…

Daca inghetata este parfumul tau preferat, să zicem, de ciocolata, iar consumul său cu un sentiment plin de distracție, hipotalamusul modulará acest impuls pozitiv, prin trimiterea de semnale de activare prin fibrele nervoase în glandele salivarías, esofag, stomac, intestin, pancreas, ficat și vezicii biliare. Digestia va fi susținută și veți obține o defalcare metabolic mai mult de înghețată, în timp ce are loc arderea acestor calorii mai eficient.

Dacă, dimpotrivă, te simți vinovat pentru ceva, să mănânce înghețată sau tu judeci pentru asta, hipotalamusul primește acest impuls negativ și trimite semnale în fibre a sistemului nervos. Acest lucru va lansa răspunsuri du-te la o sursă de pe Internet digestive, ceea ce înseamnă că vei mânca ta de inghetata, dar nu metabolizarás complet. Inghetata va rămâne mai mult timp în sistemul digestiv, ceea ce poate reduce dvs. de populația de bacterii benefice in intestin ta și de a crește eliberarea de toxine în sânge. Mai mult, semnalele inhibidoras sistemului nervos pot reduce eficiența de ardere a caloriilor prin creșterea insulina si cortizol, ceea ce duce la faptul că ați ajuns în acest punct, ca de grăsime mai mare parte a acestui inghetata”, prezentat de vina”.

Prin urmare, gândul că va câștiga la masa instantaneu devin realitate în organism prin intermediul sistemului nervos.

Creierul nu face distincție între stresul, real sau imaginar. Dacă stai într-o cameră, singur, fericit și mulțumit, și începi să te gândești la un om care a făcut ceva rău, o mulțime de ani în urmă, și dacă această poveste încă mai are ponderea pentru tine, corpul tau rapid va veni într-o stare fiziologică de stres: accelerarea batailor inimii si a tensiunii arteriale, urmată imediat de reducere funcțiile digestive.

Orice fel de sentiment de vinovăție, în jurul valorii de a manca, de rușine pentru aspectul lor sau a hotărârilor judecătorești privind starea dumneavoastră de sănătate sunt considerate de stres, creierul, și imediat transferate ca echivalentele lor electrochimice a corpului. Poate fi mancat alimente mai sanatoase de pe planeta, dar dacă te gândești, gândurile, toxice, digestia acestor alimente, scade metabolismul și acumularea de grăsime crește, în același timp. La fel, puteți, prin consumul de alimente dubioase valoare nutritivă, dar, dacă gândurile și sentimentele în locul potrivit, puterea hrănitoare ta va fi îmbunătățită.

Efectul placebo în farfurie

Pentru a aprecia pe deplin de puterea minții asupra metabolismului, să ne uităm la una dintre fenomene mai convingătoare știință: efectul placebo. Apoi exemplul meu favorit din această putere extraordinară.

În 1983, cercetatorii medicale, ele testează o nouă metodă de tratament, chimioterapie. Un grup de bolnavi de cancer, a primit medicina real, care se confruntă, în timp ce un alt grup a primit placebo, adică este un fals și un produs chimic. Poate știți că companiile farmaceutice sunt obligate ca, în SUA, conform legii, să verifice toate noi medicamente împotriva placebo pentru a determina eficacitatea lor în condiții reale de acest produs. În cadrul acestui studiu, nimeni nu i-a dat importanță la ceea ce 74% dintre pacienții cu cancer, care au primit chimioterapie, Real madrid va arăta una dintre cele mai frecvente efecte secundare ale acestei terapii: pierderea parului. Dimpotrivă, el a fost destul de remarcabil faptul că 31% dintre pacienții care au primit placebo – injecții nedureroase apă sărată – pierderea parului. Și mai puternică forță de așteptare. Singurul motiv pentru care acești pacienți din grupul tratați cu placebo, și-au pierdut părul, pentru că, într-adevăr au crezut că astfel vor pierde. Ca multe alte persoane, legate de chimioterapie cu sta chel.

Așa că, dacă puterea de gândire suficient de puternic pentru a face să vă cădea părul, când ingieres placebo, de ce credeți că se întâmplă când crezi ca pentru sine: „acest tort mi-ar fi mai bine, de fapt nu ar trebui să fie comiéndolo” sau „am de gând să mănânce acest pui în pane, dar știu că acest lucru este rău pentru mine” sau „îmi place să mănânc meu de salata verde, pentru că este într-adevăr sănătoasă”.

În orice caz, eu nu spun că putem mânca orice produs nociv, fără nici un risc, dacă ne gândim că este bine pentru noi. Eu spun că ceea ce credem despre orice substanță pe care o consumăm, poate afecta foarte mult pe modul în care afectează corpul nostru. În fiecare zi, milioane de oameni mănâncă și beau, în timp ce există gânduri profunde și convingătoare, despre ceea ce sunt datorită primire.

Consideră că orice produse, despre care există strânse relații de parteneriat gânduri:

  • Sare mi se ridica tensiunea
  • Bacon i-ar fi mai bine
  • Zahăr-am picará dintii
  • Eu nu-mi imaginez cum poate rezista la zi, nu a mea o ceașcă de cafea
  • Această carne va ridica colesterolul meu
  • Calciu-mi va ajuta pentru a colecta oasele mele

Într-o anumită măsură, unele dintre aceste afirmații pot fi adevărate. Dar, este oare posibil ca, în același timp, ne împingă aceste efecte? Și că, dacă aceste efecte sunt rezultatul inerente mănânce aceste produse, știți cum se poate îmbunătăți aceste rezultate, cu putere de așteptările noastre?

Efectul placebo nu este ciudat și neobișnuit de ființă. De fapt, apariția ei este destul de comună. Cercetările științifice în acest domeniu arată că 35% și 45% medicamente eliberate pe bază de rețetă, pot datoria lor de eficienta cu efect de placebo; și până la 67% din cei de distribuție gratuită, cum ar fi cele de dureri de cap, tuse, sau pentru a suprima pofta de mancare, se vor baza pe efectul placebo. O serie de studii, în răspuns la placebo vorba de 90%.

Personal, mă surprinde că puțini oameni în comunitatea științifică au făcut o legătură evidentă între puterea placebo, și alimente. De fapt, efectul placebo este parte a procesului de alimentare, profund prezentă în fiecare zi, pe care le mancam. Este ca și cum un telefon de la farmacie de alimentare internă. Ceea ce noi credem tradus alquímicamente în corpul nostru prin sistemul nervos, sistemul endocrin, circulatia neuroléptica, sistemul imunitar și tractul digestiv.

Poți percepe valoarea propriei intern al lumii, prin metaboliza alimente? Ești gata să se așeze la masă, în versiunea de tine mai liniștită și fericită?